Tutorial Daftar PayPal Malaysia

thumbnail

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera!

Untuk memulakan perniagaan di ebay, anda perlu mempunyai akaun paypal untuk urusan transaksi wang anda.

Ramai yang bertanya saya, bagaimana nak buka akaun PayPal?

Untuk membuka akaun PayPal anda perlu ada email,kerana ia akan menghantar link untuk confirmation setelah anda berjaya mendaftar akaun di PayPal itu nanti.

Nak buka akaun Paypal tak susah, tapi mesti ada email kemudian > Klik Paypal.com > Klik Sign Up > Pilih akaun Personal > Masukan data peribadi > Klik Agree and Create Account atau tonton video di bawah untuk maklumat lebih tepat.

Verified Paypal menggunakan Maybank debit card

Okey, apa yang perlu korang lakukan ialah login ke akaun Maybank2u (M2U) korang. Kemudian terus ke menu Utilities. klik pada Maybankard Secure Online Shopping Registration. Then, paparan dia macam kat bawah.

Isilah maklumat berkaitan dan yang penting kat sini bahagian PAM (Personal Assurance Message) tu, jangan le diletak titik pada akhir ayat korang. Kemudian tengok berjaya ke tak. Tak berjaya buat lagi lain kali, sebab aku buat sekali aje dah berjaya, tak susah mana pun. Kalau berjaya, pada peringkat ni korang sebenarnya dan boleh buat online shopping… nak beli domain name ke, DVD pornstar Michael Jakson ke, nak beli jaket lelong Megan Fox ke.

So, lepas ni login pulak ke akaun PayPal korang. Kat menu Profile, klik Add/Edit Credit Card. Isilah maklumat berkaitan kad korang tu.

Dah hantar, kalau takde masalah PayPal akan bagitau supaya dapatkan 4 digit nombor dalam statement bank korang. Kalau ada masalah, korang isi baliklah sampai berjaya. Kemudian tunggulah tiga empat hari dan selalulah check korang punya M2U.

Kalau ada, ambik la 4 digit sebelum perkataan PAYPAL tu dan isi balik dalam akaun PayPal korang kat ‘link and confirm your debit or credit card’. Kemudian Submit.

Saya harap apa yang saya kongsikan dalam artikel ini akan membuka minda dan memberikan sedikit inspirasi untuk bantu anda tambah pendapatan sampingan.

Jika anda nak belajar bagaimana nak hasilkan duit online secara separuh masa/ sepenuh masa dengan modal yang sangat-sangat rendah. ebay adalah jawapannya!

Jika anda berminat untuk belajar menjual di Ebay, Tuan Zul ada sediakan satu panduan lengkap untuk newbie bagaimana nak memulakan bisnes di ebay dengan hanya menggunakan dropship sahaja.

Ada 4 pakej yang anda boleh pilih:

1. RM97

✔ eBook Panduan ebay intelligence sahaja

2. RM197 (Recommended!)

✔ Ebook Panduan ebay Intelligence
✔ Adobe Photoshop Portable
✔ Document Template Follow up customer
✔ Tools kit ebay
✔ Document template avatar multiple account
✔ 400 niche berpotensi di ebay
✔ Template keyword ebay feedback (Microsoft word)
✔ Ultimate guide for dropshipping
✔ 50 ways to make your first sale
✔ Group support di FB

3. RM497

✔ Bengkel Ebay Intelligence di Batu Pahat, Johor
✔ eBook Panduan ebay intelligence
✔ Adobe Photoshop Portable
✔ Document Template Follow up customer
✔ Tools kit ebay
✔ Document template avatar multiple account
✔ 400 niche berpotensi di ebay
✔ Template keyword ebay feedback (Microsoft word)
✔ Ultimate guide for dropshipping
✔ 50 ways to make your first sale
✔ Group support di FB

4. RM597

✔ Bengkel Ebay Intelligence di Bangi, Selangor
✔ eBook Panduan ebay intelligence
✔ Adobe Photoshop Portable
✔ Document Template Follow up customer
✔ Tools kit ebay
✔ Document template avatar multiple account
✔ 400 niche berpotensi di ebay
✔ Template keyword ebay feedback (Microsoft word)
✔ Ultimate guide for dropshipping
✔ 50 ways to make your first sale
✔ Group support di FB

 

–>> Boleh klik di sini untuk info lanjut Ebay <<–

PS. Jika anda rasa pelaburan ini mahal. Cuba bayangkan keuntungan yang bakal anda peroleh di Ebay hasil daripada ilmu yang anda peroleh daripada ebook ini. Income anda mungkin akan jadi lebih berlipat-kali ganda daripada nilai pelaburan ini!

Take it or Leave it.

>>  Panduan Ebay Intelligence  <<

 

Back To Top