Benarkah Bisnes Di Ebay Masih Relevan?

Ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di Ebay. Ada yg bertanya dengan saya, masih relevankah bisnes di ebay ni? Jawapannya YA! Masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yang betul. Baru-baru ini rakan saya telah buka bisnes offline iaitu bisnes kedai makan. Katanya, sebelum ini beliau hanya mendengar dan dah sedia maklum, bisnes offline ni perlukan modal yang besar. […]

Tutorial Daftar PayPal Malaysia

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera! Untuk memulakan perniagaan di ebay, anda perlu mempunyai akaun paypal untuk urusan transaksi wang anda. Ramai yang bertanya saya, bagaimana nak buka akaun PayPal? Untuk membuka akaun PayPal anda perlu ada email,kerana ia akan menghantar link untuk confirmation setelah anda berjaya mendaftar akaun di PayPal itu nanti. Nak buka akaun Paypal tak […]

Video Tutorial Step By Step Bisnes Ebay

Pada post kali ini saya menulis review tentang video terbaru iaitu praktikal setup bisnes di ebay dari awal sehinggalah proses penghantaran parcel kepda pelanggan anda. Sebelum ini saya banyak kongsikan artikel-artikel berkaitan bisnes di ebay di blog saya ini. Daripada pemerhatian saya, masih ramai yang kurang faham bagaimana untuk memulakan bisnes di ebay dengan betul. […]

17 Lubuk Rahsia Supplier Dari China

Kali ini saya nak dedahkan mengenai supplier yang boleh memberikan kepada anda alternatif untuk anda memulakan bisnes di ebay secara dropship. Ke semua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan bahasa inggeris. Sebenarnya, selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain yang anda boleh gunakan. Mari saya bocorkan kepada anda antara website yang ebay […]

7 Contoh Makanan Malaysia Yang Anda Boleh Jual Di Ebay!

Assalamualaikum 😀 Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan antara barang-barang makanan yang mungkin anda tak jangka di Ebay pun boleh dijual! Bukan satu bukan dua.. tapi ada yang sampai dah beratus-ratus unit! Apa barang tu? Saya selalu di tanya oleh ramai orang nak jual apa kat ebay ni! Sebenarnya semua barang boleh dijual. Yang penting anda take […]

Ketahui 17 Rahsia Supplier Dropship Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan Di Ebay!

Salam hormat, apa khabar? Terima kasih kerana berminat. Kali ini saya nak dedahkan mengenai supplier yang boleh memberikan alternatif kepada anda untuk memulakan bisnes secara dropship di Ebay. Kenapa Ebay? Ebay memang tempat membeli belah di luar negara. Orang luar memang telah terdidik untuk membeli secara online sahaja. Untuk pengetahuan anda, kesemua supplier ini adalah supplier […]

Anda Pasti Terkejut Bagaimana ‘Produk’ Ini Boleh Dijual Di Ebay!

Pada zaman kegawatan ekonomi dan harga barang yang sentiasa naik, ramai yang ingin mencari pendapatan tambahan. Tapi masih ramai yang masih tak tahu nak berniaga terutamanya berniaga online. Tetapi masalah peniaga online ini adalah menarik trafik ke website untuk membuat jualan. Kekangan utama peniaga online adalah menarik trafik. Jika menggunakan facebook ads memang boleh mendapatkan […]

Lelaki Ini Kongsikan Bagaimana Beliau Langsaikan Hutang Kad Kredit RM15k Dalam Masa 21 Hari

Assalamualaikum 🙂 Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah rakan baik saya, yang mana beliau juga dulu adalah antara bekas student yang pernah hadir ke seminar yang saya anjurkan sekitar tahun 2012. Dan sehingga hari ini, walaupun jarang bertemu kami selalu berhubung melalui Facebook & whatsapp. Saling bertanya khabar dan perkembangan bisnes masing-masing. […]

Back To Top